Hotel Au Romain

Contacteer ons

Ninane 19,6941 Heyd (Durbuy)

Filip en Anke heten u welkom in de nieuwe Au Romain

Omgeving

Parc Chlorophylle – op 24 minuten autorijden – 19 km van Au-Romain vind je een erg leuk recreatiebos, ideaal voor een middagje vertier voor het hele gezin. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer laat u op een speelse manier kennismaken met de natuur. Bovendien is er een grote houten speeltuin met de natuur als thema.

Wéris – op 10 minuten autorijden (6,5 km) – of een stevige wandeling van ongeveer 15 km (20 km als je ook de dolmen en Menhirs gezien wil hebben)

Dit dorpje staat met zijn authentiek landbouwkarakter en groots verleden bekend om zijn megalieten uit de prehistorie: dolmens (hunebedden) en menhirs. Het dorp ligt in een groene omgeving op wandelafstand van de megalithische site en plaatsen met mooie vergezichten. In het dorp zelf kunt u terecht in het megalietenhuis voor informatie over wandelingen,… kennis opdoen in het megalietenmuseum, een drankje, een soeveniertje, … een bezoekje meer dan waard. Wéris staat op de lijst van de vzw “Plus Beaux Villages de Wallonie” ofwel De mooiste dorpen van Wallonië.

De infobrochure en wandel kaart liggen klaar in het hotel – vraag er gerust naar!

Leuke plek om hier iets te eten en/of drinken: Pura Cepa!

Domaine de Palogne – op 13 minuten autorijden – 10 km van Au-Romain kan je op ontdekkingstocht in de burcht van Logne: De burcht heeft toebehoord aan de prins-abten van Stavelot en is een schuilplaats geweest voor de verschrikkelijke “Sanglier des Ardennes”. Het kasteel werd vernietigd door de troepen van Keizer Karel V op 1 mei 1521 – Familiale Schattenjacht: Op de openingsdagen van de burcht kan u met het hele gezin de schat van de Gouden Geit proberen te vinden.

Verder kan je hier ook starten met de kayak, mountainbikes huren, minigolfen, een valkeniersshow bijwonen en wandelen. Er is een taverne met daarbij een speeltuin.

Van hieruit start ook een erg mooie wandeling – je wandelt eerst langs de oever van de Ourthe richting Sy (je hebt nu zicht op de rotsen van Sy) – in Sy steek je de Ourthe over langs de spoorbrug – de wandeling gaat dan stijl omhoog – je wandelt terug naar Palogne op de rotsen van Sy en hebt hierbij een prachtig uitzicht over de Ourthe. Deze wandeling is ongeveer 6 km.

Spelen in de beek

Rivier de Aisne loopt vlak voor onze deur. Dammetje bouwen en rivierkreeftjes vangen kan op 2 km van ons hotel.

Spelen in de Ourthe – deze plaatsen hebben een speeltuin en ligweide:

  • Bomal
  • Hotton
  • Sy

Rivier de Amblève – op een half uurtje rijden van ons hotel – een meer avontuurlijke rivier met veel rotsen en stroming – leuk met een bodyboard… – combineer met de wandeling langs de Ninglingspo.

Leuke wandelingen:

Vanuit Au-Romain vertrekken heel wat wandelroutes. We voorzien je van een wandelkaart zodat je niet verloren loopt.

Een erg stevige en prachtige wandeling gaat doorheen het Bois de Harre (zie de foto’s op onze website) – voorzie jezelf van drank en proviand – vertrek vanuit Au-Romain = 16 km ofwel vertrek vanuit Deux-Rys (auto op parking aldaar) = 13 km

Een korte en stevige wandeling – vanuit onze tuin maak je de klim naar Lignely – daar kan je in hotel Le Lignely (in de zomerperiode) iets drinken en eten

Liever een leuke wandeling, maar niet te zwaar klimmen, dan kan je de auto nemen en parkeren op Col de Rideux – op de bergkam loopt een erg mooie wandeling: de Drakenrug – een wandeling van ongeveer 4 km

Zin in meer avontuur? Dan is de wandeling van de Ninglingspo wel een aanrader – 30 minuten autorijden van Au-Romain – 27 km – deze wandeling volgt het bergriviertje de Ninglingspo – langsheen het parcours zijn er waterbekkens, waar je even met de voeten het water in kan. De watervalletjes zijn uiterst charmant en banen hun weg doorheen de rotsen. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg toffe plekken om dammen te bouwen. Let wel op: de wandeling is best uitdagend, dus voor heel jonge kinderen is deze misschien niet geschikt.

Vraag gerust naar onze wandel tips. We geven advies op maat…

Adventure Valley Durbuy vind je op 15 minuten rijden met de auto

Ben je op zoek naar echte uitdagingen? Een avontuurlijk programma voor de volledige groep of een uitstapje met de familie? Alles is hier mogelijk. Ook binnenactiviteiten bij slecht weer…

Forestia vind je op 30 minuten rijden met de auto

Dit is een leuk familie park. Een mooie wandeling langs de dieren. En een leuk touwen parcours geschikt voor jong en oud. En tussendoor een drankje/hapje in de gezellige Forest bar

Chateau de Modave vind je op 35 minuten rijden met de auto

Stadjes die een bezoekje waard zijn: Durbuy – La Roche en Ardenne – Marche-en Famenne