Hotel Au Romain

Contacteer ons

Ninane 19,6941 Heyd (Durbuy)

Filip en Anke heten u welkom in de nieuwe Au Romain

Omgeving

Parc Chlorophylle – op 24 minuten autorijden – 19 km van Au-Romain vind je een erg leuk recreatiebos, ideaal voor een middagje vertier voor het hele gezin. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer laat u op een speelse manier kennismaken met de natuur. Bovendien is er een grote houten speeltuin met de natuur als thema.

Op voorhand reserveren is niet nodig. Prijzen en openingsuren kan je vinden op de website:

http://www.parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php

 

Wéris – op 10 minuten autorijden – 6.5 km van Au-Romain vind je het dorpje Wéris

Dit dorpje staat met zijn authentiek landbouwkarakter en groots verleden bekend om zijn megalieten uit de prehistorie: dolmens (hunebedden) en menhirs. Het dorp ligt in een groene omgeving op wandelafstand van de megalithische site en plaatsen met mooie vergezichten. In het dorp zelf kunt u terecht in het megalietenhuis voor informatie over wandelingen,… kennis opdoen in het megalietenmuseum, een drankje, een soeveniertje, … een bezoekje meer dan waard. Wéris staat op de lijst van de vzw “Plus Beaux Villages de Wallonie” ofwel De mooiste dorpen van Wallonië.

De infobrochure en wandel kaart liggen klaar in het hotel – vraag er gerust naar!

http://www.weris-info.be/indexnl.html

 

Afvaart van de Ourthe in een kayak– Kayak Michel (Barvaux of Bomal) – een afvaart van 3u (van Barvaux naar Hamoir) of van 2u  (van Bomal naar Hamoir) – onderweg komt u langs het domaine de Palogne en het dorpje Sy, waar u kan aanmeren voor een hapje en drankje – een hele mooie route in volle natuur

http://www.k-m-g.be/

 

Domaine de Palogne – op 13 minuten autorijden – 10 km van Au-Romain kan je op ontdekkingstocht in de burcht van Logne: De burcht heeft toebehoord aan de prins-abten van Stavelot en is een schuilplaats geweest voor de verschrikkelijke “Sanglier des Ardennes”. Het kasteel werd vernietigd door de troepen van Keizer Karel V op 1 mei 1521 – Familiale Schattenjacht: Op de openingsdagen van de burcht kan u met het hele gezin de schat van de Gouden Geit proberen te vinden.

Verder kan je hier ook starten met de kayak, mountainbikes huren, minigolfen, een valkeniersshow bijwonen en wandelen. Er is een taverne met daarbij een speeltuin.

http://www.palogne.be/nl/burcht-van-logne

 

TTA – Tramway Touristique de l’aisne – op 11 minuten autorijden – 9 km van Au-Romain kan je de auto makkelijk parkeren en op het oude trammetje stappen om lui te genieten van een tochtje doorheen de prachtige natuur.

Onze gasten vonden dit niet zo’n aanrader – de uitzichten zijn beperkt en de kostprijs hoog. Enkel voor de fervente liefhebbers van oude trammetjes is dit een leuke activiteit.

http://www.tta.be/?lang=nl

 

Spelen in de beek

Rivier de Aisne loopt vlak voor onze deur. Dammetje bouwen en rivierkreeftjes vangen kan op 2 km van ons hotel.

Rivier de Ourthe:

  • plensen met band en luchtmatras kan in Bomal – hier is ook een erg leuke speeltuin
  • plenzen en echt zwemmen kan in Hotton – een leuk groot grasveld om te zonnen en te spelen – voorzien van speeltuin

Rivier de Amblève – op een half uurtje rijden van ons hotel – een meer avontuurlijke rivier met veel rotsen en stroming – leuk met een bodyboard… – combineer met de wandeling langs de Ninglingspo.

 

Leuke wandelingen:

vanuit Au-Romain vertrekken heel wat wandelroutes. Bij de meeste voorzie je jezelf best van drank en proviand. Zelden kom je een cafeetje tegen onderweg. Maar wij helpen we je wel met het vullen van de knapzak… en we voorzien je van een wandelkaart zodat je niet verloren loopt.

Het mooie dorpje Heyd is te voet te bereiken vanuit ons hotel – een stevige wandeling van 8 km (heen en terug). En… als beloning kom je in het midden van de wandeling een erg leuk cafeetje tegen: café Sanglier – http://cafesanglier.be/

Een erg stevige en prachtige wandeling gaat doorheen het Bois de Harre (zie de foto’s op onze website) – met vertrek vanuit Au-Romain = 16 km ofwel vertrek vanuit Deux-Rys (auto op parking plaatsen) = 13 km

Zin in meer avontuur? Dan is de wandeling van de Ninglingspo wel een aanrader – 30 minuten autorijden van Au-Romain – 27 km – deze wandeling volgt het bergriviertje de Ninglingspo – langsheen het parcours zijn er waterbekkens, waar je even met de voeten het water in kan. De watervalletjes zijn uiterst charmant en banen hun weg doorheen de rotsen. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg toffe plekken om dammen te bouwen. Let wel op: de wandeling is best uitdagend, dus voor heel jonge kinderen is deze misschien niet geschikt.

 

Mountainbiken:

langs Au-Romain loopt een VTT route – we kunnen jullie voorzien van gedetailleerde kaart met routes – en dan kan u de hele dag op pad…